4 Σεπ 2009

Έρχονται εκλογές!

Ένα βράδυ στην πλατεία εμφανίστηκε μία καμήλα! Κόσμος μαζεύτηκε τριγύρω, παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες, οι ενδιάμεσες ηλικίες γυρίσανε μόνο τα κεφάλια τους γέρνοντας το καλαμάκι του φραπέ και το τσιγάρο λιγάκι...Ζητούσαν να ανέβουν επάνω, να πιάσουν την χαίτη της, να φωτογραφηθούν με το ταλαίπωρο ζώο. Σαν προχθές που εμφανίστηκε ο βουλευτής του νομού στην πλατεία, ίδια κίνηση, ίδιες αντιδράσεις, μόνο που τα παιδιά, οι παππούδες κι οι γιαγιάδες συνέχισαν να τρέχουν κυριολεκτικά και μεταφορικά γύρω από το άγαλμα και τα παιχνίδια των μικροπωλητών, και οι ενδιάμεσες ηλικίες μαζεύτηκαν τριγύρω του...

Επιζητούσαν μία χειραψία, ένα βλέμμα, καμιά φωτογραφία με το κινητό τους κτλ... Εγώ σαν παρατηρητής από το μπαλκόνι μου (δεν μου κόβουν πια τη θέα τα δέντρα, επικαλέστηκα λόγους υγίειας κι ήρθαν από το δήμο και τα κουτσούρεψαν), μειδίασα και μπήκα μέσα και στις δύο περιπτώσεις.

Ο γιος μου ρώτησε:΄Τι κάνει η καμήλα στην πλατεία, μπαμπά΄; Κι εγώ απόφυγα το βλέμμα του για να βρίσω και μετά απάντησα: ΄΄Ερχονταί εκλογές, αγόρι μου, ψήφους μαζεύει από τους παρακατιανούς΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια: