17 Απρ 2010

...ο χειρότερος έλληνας!

...άχρηστοι, αχρείοι.. αδυνατώ να σας χαρακτηρίσω... πρωθυπουργός να μας ξεγελάει, να μπλοφάρει, να ταξιδεύει, κι ίδιος να μην βρίσκεται μέσα στα παπούτσια του... ας νεκρανασταίναμε τον παππού ή τον πατέρα, ποια η διαφορά, δεν βρίσκεται εδώ... κανείς τους δεν βρίσκεται εδώ... ούτε για έναν καφέ! όταν την ίδια σου την οικογένεια (τις προάλλες είπε και την λέξη 'πατρίδα' και μετά αυτοανακηρύχθηκε 'σοσιαλιστής') την εκθέτεις στο παγκόσμιο ως σύγχρονος Μάρκο Πόλο, δεν ξέρω τι περιμένεις από εμάς... να αφήσουμε τα αδήλωτα σε ελληνικούς λογαριασμούς, να πληρώσουμε εισφορές και φορολογία, μόνο κανένας ανάπηρος πολέμου θα σου δώσει μέσω του λογαριασμού κοινωνικής αλληλεγγύης (μπουχαχα!) την σύνταξή του, και μετά η νύφη του θα τον βρίσει! ας βγει ο πενηνταοχτάχρονος να μας πει αγράμματους, άφραγκους, ανόητους, ανώμαλους να το ευχαριστηθούμε βρε παιδί μου! μην μας κοροϊδεύετε άλλο, παραδινόμαστε, όλα είναι χειρότερα? τότε πως βρήκατε μια ομάδα βόλεϋ αποτελούμενη από τρομοκράτες (με τι ευκολία 'δικάστηκαν' κι αυτοί), πως ο Ολυμπιακός πάει στην τετράδα του μπάσκετ, πως οι δύο αεροπορικές συγχωνεύονται, πως τα ομόλογα και τα γραμμάτια εξαντλούνται, γιατί μαλώνουν το ΔΝΤ με την ΕΕ ποιος θα μας αναλάβει... τι γίνετε ω ρε δω πέρα... ας πει ρε κάποιος στον Τζέφρι ότι διοικεί αλλοδαπούς ωσάν εξωγήινος!

"...και ακολουθώντας να γράφω δυστυχήματα αναντίον της πατρίδος και θρησκείας, οπού της προξενήθηκαν από την ανοησίαν μας και ‘διοτέλειά μας και από θρησκευτικούς και από πολιτικούς και από ‘μάς τους στρατιωτικούς, αγαναχτώντας και εγώ απ’ ούλα αυτά, ότι ζημιώσαμε την πατρίδα μας πολύ και χάθηκαν και χάνονται τόσοι αθώοι άνθρωποι, σημειώνω τα λάθη ολωνών και φτάνω ως την σήμερον, οπού δεν θυσιάζομε ποτές αρετή και πατριωτισμόν και είμαστε σε τούτην την άθλια κατάστασιν και κιντυνεύομεν να χαθούμεν».

...ναι στρατηγέ, εσείς κινδυνεύατε, εμείς χαθήκαμε (χαθήκαμε, δεν χανόμαστε!)... και φταίνε τα καθίκια οι στρατιωτικοί (που αντί να χτίζουν την άμυνά μας και να εκπαιδεύουν τα παιδιά μας, χτίσανε καριέρες και ρουσφετολογούνε!), φταίνε τα καθίκια οι θρησκευτικοί (που αντί να κηρύττουν αγάπη και συμπόνοια, θεωρούν τα κεριά μας λεφτά τους και παχαίνουν και παχαίνουν και παχαίνουν...), φταίνε τα καθίκια οι πολιτικοί (που αντί να αναλάβουν την νεκρή χώρα με ειλικρίνεια και να σηκώσουν τα μανίκια τους πρώτοι, μας είπαν ψέματα πάλι ('Λεφτά υπάρχουν') και μας κατέβασαν τα παντελόνια)... κι έτσι μείναμε εμείς ξεβράκωτοι, με ηθικό στο γεμάτο βόθρο μέσα, πολιτευόμενα κορόιδα να αναζητούμε τα φαντάσματα της δραχμής, της ρέγγας, των Σαντέ... ω ρε μαλάκα έλληνα με το νέο διεθνές και υπερ-δανεισμένο ήθος σου, καλά να πάθεις... καλά να πάθω!

(από τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: