1 Αυγ 2008

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ…

smashyourtv.gifΜια εθνική αντίσταση στα ΜΜΕ, στις ψεύτικες και υπερφίαλες ανησυχίες των δημοσιογράφων για το κοινό καλό, την Ελλάδα μας, την υγεία μας, το ασφαλιστικό μας. Να βγει η ξανθιά στην τηλεόραση και να μην έχει κάποιον απέναντι να δείξει τη σιλικόνη της, το οξυζενέ της τους φρονιμίτες της από το άκρως αυθόρμητο γέλιο της ως αντίδραση στο ‘γλείψιμο’ των συνεργατών της. Να’ναι ο διαιτολόγος χωρίς τη χοντρή που θα γράφει τις αμέτρητες δίαιτες τρώγοντας τις αμέτρητες τουλούμπες. Να’ναι η μαγείρισσα χωρίς μαθήτρια στο μάθημα πώς να βράσεις το μακαρόνι με τον αστακό για την πολυπόθητη αστακομακαρονάδα.

Να’ναι το κουτσομπολιό χωρίς αντίκρισμα, χωρίς κάποιος να παρακολουθεί τους άντρες της τηλεόρασης με άκρως δημοσιογραφικό ενδιαφέρον τα μετ’όπισθεν της Τζούλιας, τον άντρα Πασχάλη που σ’ ακουμπάει και μένεις έγκυος σε πεντάδυμα και το μέγιστο αοιδό που ξέχασε να ρωτήσει την πρώην γυναίκα του ‘τίνος είναι βρε γυναίκα το παιδί’ πριν 20 χρόνια.

Κάθισε μόνο να μετρήσεις πόσοι άνθρωποι έχουν εξαργυρώσει την αμορφωσιά και την ακατάσχετη αερολογία τους σε εκατομμύρια ευρώ, επειδή εσύ που ακόμη ψάχνεις για δουλειά με 2 πτυχία και 1 μεταπτυχιακό κάθεσαι και τους βλέπεις και ανεβάζεις το επόμενο συμβόλαιο τους σε ποσοστό που καμία σχέση δεν έχει με το ποσοστό αυξήσεων της τελευταίας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Να φτάνεις στο σημείο να καταριέσαι τη μοίρα σου που δεν πήρες μέρος σε talent showγιατί δεν είχες ποτέ talent αλλά διάβαζες μια ζωή για να μπορείς παρέα με τα πτυχία σου και τα εύσημα 2 φίλων και 3 συγγενών να βλέπεις την αγαπημένη σου τηλεόραση τελειώνοντας σε μια εβδομάδα τις μπαταρίες του τηλεκοντρόλ.

Να’χεις την αγωνία της Μαρίας να ομορφύνει, του πατέρα που παράτησε πριν χρόνια μια γυναίκα και 5 παιδιά για μια γκόμενα και τώρα μετά από 45 χρόνια παίρνει το ‘πακέτο’ από τα παιδιά του που κάτι είχε ψιλιαστεί όταν τα γένναγε η γυναίκα του και ήταν ολόιδια μ’αυτόν ότι μπορεί να’ναι και δικά του γιατί άλλωστε 5 χρόνια έμεινε με τη γυναίκα του και 5 φορές κοιμήθηκαν μαζί. Τι να κάνεις όμως που η μοίρα τα’φερε το καταραμένο DNA ν’αναλυθεί τελευταίως κι αυτός διατηρούσε τις επιφυλάξεις του. Τώρα όμως όλοι κλαίνε (αυθορμήτως) αγκαλιασμένοι στο πλατό της Βίκυς.

Που τι θα’τανε ο Λάκης χωρίς τα 70άρια που του δίνεις? Πώς θα’φτανε ο Τσίπρας στο 17% το ΣΥΡΙΖΑ και τη δημοφιλία του στην κορυφή? Γιατί έφτιαξες με τα χέρια σου ή μάλλον με το τηλεκοντρόλ σου το φαινόμενο Λάκη γιατί απλώς λέει τα πράγματα με τον τρόπο που άνετα έχεις και εσύ να τα πεις στο αφεντικό σου, στο φίλο σου, στον εχθρό σου, στο γείτονα σου κι επιτέλους να τα βρείτε που τόσα χρόνια όλοι απέναντι από μια τηλεόραση…

Μήπως στο 2ωρο του γήινου, αριστερού, λαϊκού Λάκη δεν μεταδίδονται χρυσοπληρωμένες διαφημίσεις υπέρτατων πολυεθνικών? Με 3 φορές τη λέξη Λάρισα και 2 εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Λάκης ακολουθείς σε μία άκρως ισορροπημένη, προκαθορισμένη, minimal αντίδραση. Ε, αυτή δεν είναι αντίδραση!

Αντίδραση είναι να τους γυρίσεις την πλάτη να πετάξεις το χαζοκούτι και όχι να το πουλήσεις για να φύγει απλά το κακό από πάνω σου. Αντίδραση είναι να παίξεις με το παιδί σου, να του μιλήσεις.. Να μιλήσεις με τη γυναίκα σου, να γελάσετε, να μαλώσετε, να επικοινωνήσετε. Να ενδιαφερθείτε για εσάς, τα παιδιά σας , την κοινωνία, το περιβάλλον.

Πάτα επιτέλους το κουμπί…

Νεφέλη

3 σχόλια:

dreams-dxt είπε...

http://www.epikairo.gr/?p=136
7-Απρ-2008

St. Parastatidis είπε...

η νεφέλη η γνωστή χακερού;
μπράβο jim...ωραίες γνωριμίες...

dreams-dxt είπε...

αυτή-αυτή... όλα καλά!